Náš příběh

náš příběh - aneb jak jsme objevili obytňák

Jsme rodina se zálibou ve svobodném cestování po krásách naší vlasti i mimo ni. Rodinné dovolené a prodloužené víkendy chceme společně prožívat aktivně a dělat si věci po svém. My, když máme volno, tak zkrátka cestujeme, poznáváme, sportujeme, užíváme si. Naše motto proto zní: MÁM VOLNO. Pokud ho budete mít i vy, můžete ho s naším obytňákem strávit.

obytňák slaný

Jak jsme se dostali k cestování s obytňákem?

Kouzlo karavaninku jsme objevili asi před 3 lety, kdy jsme si půjčili karavan pro naši cestu do Řecka. Jedno zapůjčení rozhodlo o pořízení vlastního karavanu, se kterým jsme s nadšením projeli část Evropy i České republiky a na cestování s ním máme ty nejkrásnější vzpomínky. Bylo nám však jasné, že tažený karavan pro nás není konečné řešení.

Když jsme si prvně půjčili obytné auto, bylo rozhodnuto. S obytňákem máte na cestách ještě větší volnost a jste svým vlastním pánem. Tady zkrátka 100% platí, že “i cesta může být cíl”. A tak jsme začali hledat ten pravý pro nás.
I když jsou v posledních letech dost rozšířené tzv. polointegrované obytňáky, my jsme přesto, na základě vlastní zkušenosti, dali přednost typické bouli nad kabinou vozu – alkovně.

Jsme přesvědčeni o tom, že rodina s dětmi, ale i větší skupina přátel, dají na cestě s obytným vozem stále přednost prostoru a pohodlí před minimalismem v polointegrovaných obytných autech a dodávkách s vestavbou. Prostor nad kabinou je zkrátka u těchto vozů velkým benefitem.

obytňák Slaný

Jak jsme hledali ten pravý obytňák

Prolezli jsme na veletrzích desítky obytných aut a na každém se nám toho hodně líbilo, ale téměř vždy i něco nelíbilo. Až jsme nakonec vybrali nováčka mezi obytňáky, německou značku FORSTER, která nabízí šampiona v prostoru při dodržení délky auta do 7 metrů. Nabízí jak spaní v alkovně (oblíbené u dětí), tak spaní na palandách (též oblíbené u dětí) a současně možnost sklopit jedno zadní lůžko a vytvořit tak, v případě potřeby, velkou garáž. Při možnosti přepravy až 7 lidí (7 pásů) se může toto auto pochlubit i jednou z největších doložností, což je u obytných aut dost důležitý údaj.

Nyní máte i vy možnost tento jedinečný a stále populárnější způsob cestování vyzkoušet. Možná v tom naleznete stejné zalíbení jako my. Lze tomu propadnout celkem snadno ;-).

Vítejte v naší malé rodinné půjčovně. Děkujeme Vám za návštěvu našich stránek a v případě dotazů nás neváhejte kontaktovat. Rádi s vámi probereme vaše záměry i případné pochybnosti (třeba řízení velkého auta atd.).

Od teď budeme na našich stránkách zveřejňovat zážitky z našich cest a doufáme, že poslouží i jako inspirace pro vás.

Svátkovi

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.